preporod

Lijepe vijesti iz džemata Essen

DŽEMAL EF. HASANDIĆ

Na online mektebskoj nastavi u džematu Essen ove godine do ljetnog raspusta deset učenika je završilo sufaru i prešlo u Kur`an. Bili su vrijedni, redovni, odgovorni i ustrajni u postizanju svoga cilja, a riječ je o sljedećim učenicima: Hadrović Medin, sin Harfida i Ikbale, Hasanić Adis i Adin, dva brata, sinovi Samira i Amele, Karić Lamija, kćerka Sanela i Mirele, Bećarević Ajdin, sin Kasima i Mersihe, Musić Daris, sin Sahbaza i Nihade, Hodžabegović Amina, kćerka Samira i Armele, Tukić Eldin, sin Edina i Have, Dacić Misin, sin Safeta i Suade, Fazlić Jasmina, kćerka Sanela i Benide. Njihov prelazak u Kur´an bit će motivacija drugim učenicima mektebske nastave u našem dzematu da poslije raspusta još aktivnije i intenzivnije krenu ka završetku sufare i prelasku u Kur´an.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu uz Allahovu pomoć i podršku našeg džemata proširiti i uljepšati učionicu za mektebsku nastavu kao i sav džamijski prostor koji je potreban za džematske aktivnosti.

Naime, kupljeno je zemljište od 3.100 metara kvadratnih. Zemljište i objekat je otplaćen i čeka se dozvola za dalje radove koje će kao i do sada, ako Bog da, podržati džemat.

Ovo je generacijski projekat ovog džemata. Projekat koji će ojačati i još više zbližiti i ujediniti naše džematlije u dobru i u uvakufljenju u Božiju kuću. Objekat koji će nam omogućiti mnogo bolji, kvaletetniji i uspješniji rad na polju islama.

Medžlisi

bs-ba

2021-08-01T07:00:00.0000000Z

2021-08-01T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/281788517102733

Islamska Zajednica