preporod

Otvoren konkurs za master studij Islamsko bankarstvo

Otvoren je konkurs za prijave na master studij Islamic banking (Islamsko bankarstvo), kojeg izvode Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Bolton univerzitet u Velikoj Britaniji, uz podršku BBI banke. Ovo je jedini akademski program iz oblasti islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi, traje dvije godine, izvodi se na engleskom jeziku i daje zajedničku diplomu Univerziteta u Sarajevu i Bolton univerziteta.

Studij je namijenjen kandidatima koji žele steći znanja iz oblasti islamskog bankarstva uključujući finansije, islamsko poslovno pravo, finansijske modele itd. Program daje napredna znanja polaznicima za rad u banci koja radi na principu islamskog bankastva ili drugih finansijskih intitucija koje rade po istom principu, te omogućava razvoj karijeru u ovom polju.

Uzimajući u obzir zajedničku diplomu koju dodjeljuje Univerzitet Sarajevo i Univerzitet u Boltonu, po završetku ovog studija svi kandidati će biti promovirani u zvanje „Magistar menadžmenta - Islamsko bankarstvo“, sa diplomom izdatom od ove dvije visokoškolske ustanove.

Konkurs za prijave je otvoren do 1. oktobra, a nalazi se na linku http://www.efsa.unsa.ba/ef/bs/oglasna-ploca/konkurs-za-upis-studenata-u-i-prvu-godinu-na-ii-drugi-ciklus-studija-u-akademskoj

Više informacija o master studiju Islamic banking nalazi se na linku: http://www.efsa.unsa.ba/ef/bs/ islamic-banking

Online Dan otvorenih vrata za Islamic banking će biti održan 16.09.2021. (četvrtak) u 17 sati. Prijavu na Open day možete izvršiti putem maila pr@efsa.unsa.ba.

Islamsko Bankarstvo

bs-ba

2021-09-15T07:00:00.0000000Z

2021-09-15T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/282200834050080

Islamska Zajednica