preporod

Veličanstvena bajramska atmosfera s najmlađima

Spektakularni program sa više od stotinu polaznika mektebske nastave iz svih bosanskokrupskih džemata

N.H.

Medžlis IZ Bosanska Krupa na čelu sa glavnim imamom Muhamed-ef. Begićem i imamima ovog medžlisa, uz podršku predsjednika medžlisa i Izvršnog odbora, te prijateljske organizacije „4Life“i Grada Bosanska Krupa, priredili su nesvakidašnji, originalni i spektakularni program sa više od stotinu polaznika mektebske nastave iz svih bosanskokrupskih džemata. Program su izveli polaznici mekteba, a aktivisti organizacije „4Life“u saradnji sa Medžlisom IZ Bosanska Krupa su polaznicima mekteba iz svih džemata podijelili bajramske paketiće. Pored svih imama ovog medžlisa, velikog broja polaznika mekteba koji su defileom sa svojim muallimima prošli centrom grada, putem od Gradske džamije do Doma kulture, prisustvovao je i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović. „Danas smo na našim šehitlucima obilježili Dan šehida. Naši najboljih sinova i kćeri su dali svoje života braneći državu Bosnu i Hercegovinu. Ali isto tako, od odabranih naših sinova i kćeri su ova naša djeca, koje je Uzvišeni počastio da uče Kur’an i uče o svojoj vjeri. S toga, u ovom danu i sa ovog mjesta, možemo poručiti da smo sigurni u našu budućnost kada imamo ovakvu mladost i ljude koji brinu o ovoj mladosti na ovakav način. Čestitam Medžlisu IZ Bosanska Krupa, a posebno vrijednim imamima na čelu sa glavnim imamom, i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način podržali ovaj poseban događaj“, rekao je tokom obraćanja muftija Kudić. Gradonačelnik Grada Bosanska Krupa Armin Halitović je čestitao bajram i u svom govoru se osvrnuo na snagu koja se nalazi kod mladih ljudi, a koja je ključna za optimizam i ljepšu budućnost. „Čestitam Medžlisu IZ Bosanska Krupa na ideji i realizaciji ovog prelijepog projekta, a Grad Bosanska Krupa će vam uvijek biti podrška u ovakvim i sličnim projektima“, poručio je gradonačelnik Halitović.

Glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Krupa Muhamed-ef. Begić je inicijator ovog projekta i osoba koja je svim svojim znanjem, energijom i zalaganjem stala iza ove svečanosti. Kada je sve to iza nas, ne krije svoj ponos, sreću i zadovoljstvo. „Ova svečanost danas je manifestacija onoga što naša djeca uče i rade sa svojim muallimima. Danas smo uručili zahvalnice djeci i muallimima koja su ostvarili vrhnuske rezultate na takmičenjima i ubuduće ćemo raditi na mnogim projektima koji će podizati svijest o mektebskoj pouci i vrijednostima koje se uče u mektebu. Želim da se zahvalim svima vama, a posebno našim sponzorima iz organizacije „4Life“, koji su nam bili velika podrška u ovome što smo pripredili večeras“, rekao je u svom obraćanju Muhamed-ef. Begić.

Ove godine je humanitarna organizacija „4Life“bila generalni sponzor ove svečanosti, te je za polaznike mekteba iz svih džemata obezbijedila bajramske paketiće. „Očekivali smo da će biti zaista lijepo danas, ali da će biti ovoliko pozitivnih emocija, ovoliko lijepe energije i ovako odličan program, to je zaista nadmašilo sva naša očekivanja. Sretni smo što smo imali priliku biti podrška Medžlisu IZ Bosanska Krupa u ovom projektu, te se nadam da će naša saradnja dugo trajati, kako na ovome tako i na budućim projektima“, poručio je Hamdija Abazović, predstavnik udruženja „4Life“.

Medžlisi

bs-ba

2022-05-15T07:00:00.0000000Z

2022-05-15T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/282046215699530

Islamska Zajednica