preporod

Proučena hafiska dova Amini Ahmić

U nedjelju, 8. maja, u Gradskoj džamiji u Zavidovićima upriličena je svečanost hafiske dove, a u novu hafizu je promovirana Amina Ahmić iz Zavidovića.

(PREPOROD.INFO)

Nakon pozdravnih riječi moderatora Elvir-ef. Mehića, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Zavidovići Izet-ef. Čamdžić. On je čestitao hafizi na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici. Nakon uvodnih riječi Izet-efendije prisutne su svojim učenjem odlomaka Kur’ana časnog počastili hafizi iz Zavidovića.

Prisutnima se obratio muftija zenički hfz. Mevludin-ef. Dizdarević, koji je ukazao na radost ovakvih dana.

„Danas smo se okupili ovdje cijeneći i uvažavajući Kur’ani-kerim, cijeneći i uvažavajući trud, zahmet, hizmet Kur’ani-kerimu, islamu i muslimanima koji je poduzela hafiza Amina. I na taj način mi želimo odati počast i priznanje njenom trudu“, kazao je Mevludin-ef. Dizdarević.

Nakon obraćanja uvaženog muftije, proučena je i hafiska dova. Hafisku dovu proučio je izaslanik reisul-uleme IZ u BiH hfz. Mensur-ef. Malkić, koji je i uručio diplomu hafizi, te se potom obratio prisutnima.

Hfz. Malkić je u svome obraćanju kazao kako je ovo je veliki trenutak, hajr, bereket za hafizu Aminu i za njenu porodicu, ali svakako veliki hajr i bereket i dobrobit za cjelokupnu Islamsku zajednicu i za Zavidoviće. Ova hafiska dova još jedna je u nizu, a bilo ih je dvadeset i pet u postratnom periodu u Zavidovićima. Na tom tragu možemo slobodno reći da su Zavidovići dobili epitet „Grad hafiza“. Gotovo svake godine, s obzirom na broj hafiza, može se reći da je bila i hafiska dova

Hifz

bs-ba

2022-05-15T07:00:00.0000000Z

2022-05-15T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/282484302363722

Islamska Zajednica