preporod

Promovisana knjiga “Na strani čovječnosti”

UPlavu i Novom Pazaru, 23. i 25. jula održana je promocija knjige ‘’Na strani čovječnosti’’, autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić. Promotori knjige bili su predsjednica Udruženja Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić, Kada Hotić i predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović. Zajedno sa autoricom i promotorima na promociji su bile predstavnice sva četiri udruženja Majki Srebrenice.

Dvadeset trećeg jula prije promocije u Plavu Majke su održale historijski čas studentima regije zadnji dan Ljetne škole u Rožaju. Učesnike su u Plavu dočekali predsjednik OO BS Plav Kemal Purišić i predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, koji su u svom obraćanju prije promocije istakli da su majke Srebrenice institucija Bošnjaka. Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sa saradnicima dočekao je majke Srebrenice u Rožaju i prisustvovao promociji knjige u Plavu. Tokom razgovora sa predstavnicama četiri udruženja majki Srebrenice kazao je da je svaki susret sa njima inspirativan zbog borbe koju ove žene heroji vode i shvatanja da je samo njihova bol lična i zato je tiha. „Majka Munira je Majke Bošnjaka“, kazao je Ibrahimović.

“Knjiga “Na strani čovječnosti” govori o onima koji su se borili za pravdu u ime srebreničkih majki. Radi se o knjizi dokumentu. To je zbirka intervjua na bosanskom i engleskom jeziku, sa sudijama, tužiteljima, istražiteljima Haškog tribunala i Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić.

Kultura

bs-ba

2022-08-01T07:00:00.0000000Z

2022-08-01T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/282681871013715

Islamska Zajednica