preporod

Tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

E. OSMIć-BRZOVIć

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Tuzla organizovala je tribinu povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tribina je održana u ponedjeljak, 27. februara 2023. godine, u Centru za mlade Tušanj.

Predavač na tribini bio je Harun Hodžić, major Armije Republike Bosne i Hercegovine. On je govorio o značaju Dana nezavisnosti i doprinosu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani naših vrijednosti kroz niz primjera. Major Harun Hodžić je od samog početka oružane agresije na našu domovinu bio uključen u pružanje otpora agresoru. Obavljao je dužnost oficira za vjere u komandi Prvog korupsa i komandi obuke i doktrine u činu majora. Danas je uposlenik Fonda Memorijala na poziciji vodiča u „Tunelu spasa“, te ujedno i hatib Ratne džamije na Igmanu. Govoreći prisutnima naglasio je da nam je nezavisnost donijela slobodu u kojoj se možemo obrazovati, slobodno okupljati u našim džamijama i centrima, govoriti o državi, vjeri, našem narodu.

Prisutnima se prigodnom besjedom obratio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskaović koji je istakao značaj obilježavanja datuma koji su važni za našu domovinu i uputio svima čestitku povodom ovog važnog datuma. Tokom ovog susreta simbolično su majoru Harunu Hodžiću i Memsudin-ef. Gobeljiću uručena dva cvijeta Bosanskog ljiljana kao znak zahvalnosti za njihov doprinos u odbrani zemlje. Moderator tribine bio je Esmir-ef. Hasanović, koordinator tuzlanske Mreže mladih. Program su izvedbom kasida uljepšale članice Mreže mladih Amna Hasić i Amina Hadžimehmedović.

Mozaik

bs-ba

2023-03-15T07:00:00.0000000Z

2023-03-15T07:00:00.0000000Z

https://preporod.pressreader.com/article/282750590964963

Islamska Zajednica